Ajankohtaista

 •  
 • TactoTek® sai kasvurahoitusta yhteensä 23 miljoonaa euroa. Rahoituskierrosta johtivat Nordic Option

  OULU, Suomi (6. helmikuuta 2020) – Suomalainen TactoTek, muoviin valetun rakenteellisen elektroniikan (IMSETM) markkinajohtaja, julkaisi tänään saaneensa 23 miljoonan euron kokonaisrahoituksen. C-rahoituskierrosta johtivat Nordic Option Oy ja Valeado AB. Osakeannin neuvonantajana toimi Bryan, Garnier & Co., ja siihen osallistui maailmanlaajuisesti toimivia sijoittajia sekä bisnes- ja teknologiajohtajia kuten 3M Ventures, Cornes Technologies Limited ja Repsol Energy Ventures.

   

  TactoTek tulee käyttämään saadun rahoituksen yrityksen voimakkaaseen kasvuun. Yritys panostaa IMSE-teknologian jatkokehittämiseen valmiiksi ratkaisumalleiksi tiettyihin käyttökohteisiin autoissa, älykodeissa ja teollisuudessa.

   

  “Sijoituksemme perustuu siihen, että haluamme olla luotettava ja kansainvälisen tason paikallinen kumppani kansainvälisille sijoittajille. Yhdessä heidän kanssaan pyrimme löytämään huipputiimejä, joiden johtamalla liiketoiminnalla on merkittävä kasvupotentiaali ja jo näyttöä onnistumisesta”, toteaa Valeado AB:n hallituksen puheenjohtaja Alexander Ehnrooth. ”TactoTekin lisenssisopimusmalli on kansainvälisesti vetovoimainen ja mahdollistaa pitkäaikaisen vakaan lisenssitulovirran muodostumisen. Suunnittelijat autoteollisuudessa, älykoti- ja muilla markkinasegmenteillä haluavat panostaa kestävään kehitykseen ja luoda käyttäjille uuden sukupolven tyylikkäitä, älykkäitä ja helppokäyttöisiä kokemuksia. Tämä vaatimus vastaa IMSE-teknologian vahvuuksia.”

   

  TactoTekin IMSE-teknologiaan pohjautuvien ratkaisujen kysyntä kasvaa nopeasti. Vuoden 2019 aikana TactoTek julkisti useita lisenssisopimuksia IMSE-teknologiaan perustuvien ratkaisujen valmistajien kanssa. IMSE-teknologia tuo lisäarvoa monille markkina-alueille, kuten autoteollisuudelle tai tulevaisuuden älykotiratkaisuille. Tästä hyvä esimerkki on TactoTekin asiakkaan PassiveBoltin voittama CES 2020 -innovaatiopalkinto. Palkinto myönnettiin IMSE-teknologiaan perustuvalle Shepherd Lock -älylukkojärjestelmälle.

   

  IMSE-teknologiaan perustuvien ratkaisujen markkinakysyntä Euroopassa on kasvanut kovaksi kysynnäksi Aasiassa ja Pohjois-Amerikassa. ”Sen jälkeen, kun aloitimme yhteistyön TactoTekin kanssa vuonna 2018, yrityksestä ja sen IMSE-teknologiasta on tullut erittäin tunnettuja Japanissa. Tästä on todisteena myös TactoTekin viimeaikainen yhteistyö japanilaisen Kyoceran kanssa sekä lisenssisopimus eteläkorealaisen LS Automotiven kanssa”, toteaa Cornes Technologies Limitedin toimitusjohtaja Makoto Seki.

   

  ”Sekä uusien että aiempien sijoittajiemme, pankkien ja julkisten rahoittajien tuki on osoitus siitä, että TactoTekin teknologia on innovatiivista ja sillä on vahva kaupallinen vetovoima”, toteaa TactoTekin toimitusjohtaja Jussi Harvela. ”Uudet sijoittajamme, kuten 3M Ventures ja Repsol Energy Ventures sijoittavat innovatiivisiin yrityksiin, joiden tarjoamat ratkaisut täydentävät niiden omaa ydinliiketoimintaa ja luovat näin merkittäviä mahdollisuuksia
  markkinoilla. Nyt kun astumme uuteen kasvuvaiheeseen, nämä sijoittajasuhteet ja rahoitus nopeuttavat ja laajentavat mahdollisuuksiamme sekä maantieteellisesti että eri markkinasegmenteillä.”

   

  Tietoja TactoTekistä TactoTek® kehittää maailmanlaajuisesti ainutlaatuista rakenteellista elektroniikkaa (IMSETM), joka mahdollistaa painetun elektroniikan ja eri komponenttien integroimisen ruiskuvaletun kolmiulotteisen muovirakenteen sisään. Yritys tarjoaa työkalut ja osaamisen uudenlaisen elektroniikan tuotantovalmiiden prototyyppien suunnitteluun ja skaalautuvaan massatuotantoon muun muassa auto- ja kodinkoneteollisuuden sekä puettavan elektroniikan tarpeisiin. TactoTekin rahoittajia ovat Conor Venture Partners, Voima Ventures, Nordic Option Oy, Valeado AB, Faurecia Ventures, 3M Ventures, Cornes Technologies Limited, Repsol Energy Ventures, Plastic Omnium, Nanogate, Ascend Capital Partners, Leaguer VC, Nordea, Finnvera, ELY-keskus, Business Finland, useat Euroopan unionin rahoitusohjelmat sekä yksityiset enkelisijoittajat. Lisätietoja: www.tactotek.com.

   

  Tietoja Nordic Optionista Nordic Option is a venture capital fund with more than 20 years of experience investing in high growth small and medium technology enterprises that have an established presence in northern Finland. The success of our portfolio companies illustrates that our regional focus enables us to identify and support early stage businesses growing quickly and with the ingredients for long term success in Finland and international markets. Fund participants include communities and municipalities in the region and private investment companies. Learn more about our investment philosophy and portfolio companies at www.nordicoption.fi.

   

  Tietoja Valeado AB:stä Valeado AB is an investment company whose strategy is to create long-term value through active ownership of public and private companies. We are currently a leading shareholder of 3 listed companies with head offices in the Nordic region and we have direct and indirect investments in more than 250 unlisted companies. In total, our group and associated companies generate annual sales in excess of SEK 68 billion and have more than 18.000 employees. Valeado is one of the main companies in the Virala Group. https://valeado.se/en/

 •  
 • Hollantilainen pörssiyhtiö osti oululaisen FocalSpecin

  FocalSpec suunnittelee ja valmistaa optisia sensoreita, joita käytetään äärimmäisen tarkkaan ja nopeaan 3D- ja 2D-mittaamiseen muun muassa matkapuhelinten ja painetun elektroniikan tuotantolinjoilla. FocalSpec perustettiin vuonna 2009 kaupallistamaan VTT:llä kehitettyä Line Confocal Imaging -teknologiaa. Yrityksen omistajia ovat tähän saakka olleet VTT Ventures, Nordic Option, Veritas ja Sauli Törmälä sekä joukko muita yksityisiä sijoittajia.

   

  Vuoden 2019 aikana FocalSpec löi itsensä läpi matkapuhelinteollisuuden mittalaitetoimittajana. Yrityksen tärkeimpiä asiakkaita ovat systeemi-integraattorit, jotka toimittavat tuotantolinjojen laadunvalvontajärjestelmiä maailman johtaville matkapuhelinvalmistajille.

   

  FocalSpecin omistajat päättivät hyväksyä TKH Groupin tarjouksen ostaa yrityksen koko osakekanta, sillä kansainvälisen teknologiakonsernin tarjoamat resurssit takaavat parhaat edellytykset liiketoiminnan kasvun jatkamiselle. TKH Group on hollantilainen pörssiyhtiö, joka on keskittynyt korkeaan teknologiaan nopeasti kasvavilla markkinoilla. Konsernin kolme pääsektoria ovat teleala, rakentaminen ja teollisuusratkaisut. Globaalisti toimiva TKH Group keskittyy kasvamaan erityisesti Euroopassa, Pohjois-Amerikassa ja Aasiassa. Yrityksellä on 6533 työntekijää ja sen liikevaihto vuonna 2018 oli 1,6 miljardia euroa.

   

  Yrityskaupan ansiosta TKH Groupin optiset teknologiat täydentyvät Line Confocal Imaging -teknologialla, joka on käytössä erilaisissa vaativissa sovelluksissa muun muassa kuluttajaelektroniikan, akkujen, puolijohteiden ja lääketieteen teknologian tuotannossa. FocalSpec yhdistyy TKH Groupin omistamaan kanadalaiseen LMI Technologiesiin. LMI:lla on vahva brändi – yritys on maailman johtava teollisuusautomaation 3D-mittalaitetoimittaja.

   

  “Line Confocal -sensorit tarjoavat meille harppauksen teknologisessa kyvykkyydessä mitata läpikuultavia, läpinäkyviä ja kaarevia materiaaleja, kuten matkapuhelinteollisuudessa yleisiä monikerroksisia lasikomponentteja. Kun tämä optista mittausta uudistava LCI-teknologia yhdistetään meidän Gocator-mittausohjelmistoomme ja massatuotannon osaamiseemme, voimme tarjota asiakkaillemme ennennäkemättömän kustannustehokkaita ja helppokäyttöisiä mittausratkaisuja”, toteaa Terry Arden, LMI Technologiesin toimitusjohtaja.

   

  FocalSpecin hallituksen puheenjohtaja, Sauli Törmälä toteaa: “LCI-teknologia täydentää LMI Technologiesin 3D-mittalaitevalikoimaa ja heidän mittausohjelmistonsa puolestaan LCI-sensoreiden kyvykkyyttä. Olen iloinen saadessani todistaa FocalSpecin ja LMI:n yhdistymistä ja kasvua teollisuuden mittausjärjestelmien markkinajohtajaksi.

   

  FocalSpecin Oulun toimipaikasta muodostetaan LMI:n globaali LCI-teknologian osaamiskeskus. Yrityksen nykyiset toiminnot jatkuvat keskittyen tuotekehitykseen ja tuotantoon. Tuotekehitystä vahvistetaan lisäresursseilla ja LMI:n mittausjärjestelmien sovellusalustoilla. FocalSpecin myynti vahvistuu merkittävästi, kun sen tuotteet pääsevät LMI:n laajaan globaaliin jakeluverkostoon.

 •  
 • 9Solutions keräsi 1,7 miljoonan euron rahoituksen viennin vauhdittamiseksi

  9Solutions Oy on saanut 1,7 miljoonan euron rahoitusta viennin vauhdittamiseksi. Rahoitukseen osallistuivat yrityksen vanhat omistajat, Oulun Osuuspankki sekä suurimpana yksittäisenä sijoittajana Nordic Option, joka tuli mukaan uutena omistajana.

   

  9Solutions on Suomen johtava paikantavien turva- ja viestintäjärjestelmien sekä älykkäiden hoivaratkaisujen toimittaja. 9Solutions on ollut Suomen nopeimmin kasvavien yritysten joukossa jo neljänä vuonna peräkkäin noin 46 prosentin vuotuisella kasvulla. Yli 1100 terveydenhuollon organisaatiota sairaaloissa, palvelutaloissa ja kotihoidossa käyttää 9Solutions ratkaisua. Yhtiöllä on 50 työntekijää ja myyntiä kahdeksaan maahan. Vuonna 2018 yhtiö perusti tytäryhtiön Ruotsiin. Yhtiö tavoittelee tänä vuonna noin 8,5 miljoonaan euron liikevaihtoa.

   

  “Tavoitteenamme on auttaa yhteiskuntaa väestön ikääntymisestä aiheutuvien haasteiden ratkaisemisessa tarjoamalla moderneja ja kustannustehokkaita ratkaisuja turvallisen ja laadukkaan hoidon tueksi ja arvokkaan ikääntymisen mahdollistamiseksi. Langattomaan ja älykkääseen teknologiaan, pilvipalveluun sekä reaaliaikaiseen paikkatietoon perustuva järjestelmämme mahdollistaa uusien lisäarvoa tuottavien data-analytiikkaa ja tekoälyä hyödyntävien palveluiden kehittämisen ja liittämisen osaksi kokonaisratkaisua ketterästi ja kustannustehokkaasti. Olemme erittäin tyytyväisiä tästä rahoittajien osoittamasta luottamuksesta. Rahoitus antaa meille mahdollisuuden keskittyä toimintamme kansainvälistämiseen sillä intensiteetillä, mitä se erityisesti alkuvaiheessa vaatii,” kommentoi 9Solutions Oy:n toimitusjohtaja Sami Herrala.

   

  Pääomasijoitusrahasto Nordic Optionin toimitusjohtaja Jaakko Lampela on niin ikään erittäin iloinen 9Solutions sijoituksesta. ”9Solutions on rohkeasti ja pitkäjänteisesti rakentanut vaativia teknologiaratkaisuja alati kasvavaan hoivasegmenttiin. Yhtiön ratkaisut kohdistuvat ikääntyneiden määrän kasvavaan palvelutarpeeseen sekä palvelun laatutason optimointi-tarpeeseen. On hienoa, että voimme 9Solutionsin kanssa yhdessä pohjoissuomalaisin voimin ponnistella oululaisen huippuosaamisen kansainvälistämiseksi. Kansainvälistyvä 9Solutions sopii erityisen hyvin Nordic Optionin sijoituskohteeksi, sillä yhtiöllä on jo ennestään salkussaan omistuksia kuudessa pohjois-suomalaisessa kansainvälisille markkinoille suuntautuneessa yrityksessä. Nordic Option tekee 0,5-2,5 miljoonan euron sijoituksia toimintansa jo vakiinnuttaneisiin kasvuvaiheen yrityksiin,” Lampela sanoo.

   

  Myös Oulun Osuuspankki haluaa olla mukana innovatiivisten kasvua ja kansainvälistymistä hakevien yritysten rahoituksissa. “9Solutions Oy on esimerkki yrityksestä, jonka kasvun ja kansainvälistymisen rahoituksessa on hyödynnetty OP Oulun tarjoamaa Euroopan Investointipankin takausta”, toteaa OP Oulun asiakkuusjohtaja Kari Ollikainen.”

   

  9Solutions Oy on oululainen ihmisten ja laitteiden paikannukseen perustuvien terveydenhuollon turvallisuus- ja viestintäratkaisujen markkinajohtaja Suomessa. Yhtiö tarjoaa reaaliaikaisen tilannekuvan mahdollistavia henkilöturva-, hoitajakutsu-, kulunhallinta- ja paikannusratkaisuja sekä älykkäitä hoivaratkaisuja sairaaloihin, palvelutaloihin ja kotihoitoon.

   

  Nordic Option Oy on pohjoissuomalaisiin kasvuyrityksiin sijoittava pääomasijoitusrahasto, jonka pääomistajat ovat Arvo Sijoitusosuuskunta, Partnera ja Oulun kaupunki. Yhtiön tavoitteena on tarjota pohjoinen vaihtoehto pienten ja keskisuurten yritysten kasvun ja kansainvälistymisen mahdollistamiseen.

   

  Lisätiedot:
  Sami Herrala, Toimitusjohtaja 9Solutions Oy, sami.herrala@9solutions.com 050 386 9132

  Jaakko Lampela, Toimitusjohtaja Nordic Option Oy, jaakko.lampela@nordicoption.fi 050 566 5385

  Kari Ollikainen, Asiakkuusjohtaja Oulun OP kari.ollikainen@op.fi 010 2535 301

 •  
 • Pääomasijoitusyhtiö Nordic Option irtaantui ADC:sta

  Nordic Option on myynyt omistuksensa Arctic Drilling Company Oy:stä yhtiön perustajille. ADC on päässyt kaivosalaa kohdanneen taantuman jälkeen jälleen hyvälle kasvu-uralle. Yhtiö on rakentanut vahvan markkina-aseman kairapalveluiden johtavana pohjoismaisena tuottajana. ADC:n kehittämien tehokkaiden kairakoneiden tuotanto ja kaupallistaminen on myös hyvässä vauhdissa. ADC:lla on hyvät valmiudet jatkaa kasvua ja kehittymistä jatkossa itsenäisenä yhtiönä, toteaa Nordic Optionin toimitusjohtaja Jaakko Lampela.

 •  
 • Pääomasijoitusyhtiö Nordic Option ostaa toimivan johdon kanssa Screentec Oy:n

  Pääomasijoitusyhtiö Nordic Option on 7.6.2018 ostanut yhdessä toimitusjohtaja Antti Tauriaisen kanssa Screentec Oy:n koko osakekannan Jukka Ojalalta ja Pasatel Oy:ltä.

   

  Screentec on vuonna 1989 perustettu korkean teknologian yhtiö. Yhtiön päätoimipaikka on Oulun Ruskossa ja sillä on 24 työntekijää. Yhtiöllä on erittäin hyvää osaamista ja maailman johtavia asiakkaita kasvavassa painetun elektroniikan markkinassa. Yhtiön medical-sektorin ratkaisuilla on hyvät kasvunäkymät ja yhtiö aloittaa merkittävän investoinnin uusimpaan tuotantoteknologiaan ja puhdastiloihin.

   

  Screentec Oy: n perustajan ja pääomistajan Jukka Ojalan mielestä saavutettu ratkaisu on erittäin onnistunut.

  Toimivan johdon jääminen omistajaksi varmistaa tietotaidon pysymisen yrityksessä ja olemassa olevien projektien onnistumisen. Samoin paikallisen pääomasijoittajan mukana olo mahdollistaa tulevien investointien tekemisen joustavasti, ja takaa kapasiteetin kasvattamisen nopeallakin aikajänteellä vastaamaan kansainvälisen ja kotimaisen kysynnän kasvua. ”On hyvä jäädä eläkkeelle, kun hyvässä kunnossa oleva yritys saa hyvät jatkajat” toteaa yrittäjä Jukka Ojala.

   

  Antti Tauriainen on toiminut vuodesta 2007 Oulun alueen ICT-toimialalla . Tauriainen on vuodesta 2014 Screentec Oy:n toimitusjohtajana hakenut asiakkuuksia yrityksen tuotanto- ja palveluosaamiselle.. Tauriainen odottaa voimasta murrosta medical-sektorissa tulevien neljän vuoden aikana, joka mahdollistaa uuden toimintamallin hyödyntämisen ennestään konservatiivisessa markkinasegmentissä. Pääomasijoituksella varmistetaan asiakkaiden tuotantotavoitteiden mukainen kapasiteetti, sekä rakennetaan luotettava kanava viedä Screentec Oy:ssä kehitetyt tuotteet markkinoille medical standardeja noudattaen.

   

  Nordic Optionille Screentec on merkittävä sijoitus. Screentec täydentää hienosti Nordic Optionin sijoitussalkkua, jossa on jo ennestään alueen huipputeknologia yrityksiä. Screentecillä on asiakkaita Euroopasta ja Yhdysvalloista ja viennin määrä on tarkoitus moninkertaistaa muutaman vuoden sisällä.

   

  Nordic Optionin toimitusjohtaja Jaakko Lampela on erittäin iloinen tehdystä kaupasta ja odottaa innolla, että Screentecistä päästään rakentamaan asetetun tavoitteen mukaisesti pohjoismaiden johtava toimija valitulla medical-sektorin tuotesegmentillä.

   

  Nordic Option on pohjoissuomalaisiin kasvuyrityksiin sijoittava pääomasijoitusrahasto, jonka pääomistajat ovat Osuuskunta PPO, Partnera ja Oulun kaupunki.

   

 •  
 • Oululaisen KIDE Systemsin koko osakekanta myytiin Topcon Groupille

  Yhtiö on edennyt suunnitelmien mukaan ja perustajaosakkaat ovat tehneet hienoa kansainvälistymistä, jota he nyt jatkavat uuden globaalin omistajan kanssa, kertoo Nordic Optionin toimitusjohtaja Jaakko Lampela 

   

  Topcon Healthcare Solutions osti oululaisen vuonna 2015 perustetun KIDE Systemsin koko osakekannan. Topcon Healthcare Solutions on japanilaisen silmäkameravalmistaja Topcon Groupin amerikkalainen tytäryhtiö.

   

  Nordic Option sijoitti vuoden 2017 alkupuolella Kiden kansainvälistymisen vauhdittamiseen. Yhtiö on edennyt suunnitelmien mukaan ja perustajaosakkaat ovat tehneet hienoa kansainvälistymistä, jota he nyt jatkavat uuden globaalin omistajan kanssa, kertoo Nordic Optionin toimitusjohtaja Jaakko Lampela

   

  KIDE Systems valmistaa optikkoliikkeille ja silmäsairaaloille suunnattua kliinisen datan ohjelmistoalustaa, joka muun muassa mahdollistaa tiedon tallentamisen keskitetysti sekä lääkärien aika- ja paikkariippumattoman työskentelyn. KIDE Systemsin järjestelmä on käytössä kaikissa Pohjoismaissa ja useissa Keski-Euroopan maissa.

   

  Yrityskauppa avaa meille kerralla globaalin markkinan maailman johtavan silmäkameravalmistajan hartioilla. Topconin tuomilla resursseilla voimme tukea myös nykyisiä asiakkaita entistä paremmin. Tavoitteenamme on silmäterveysalan globaali markkinajohtajuus, KIDE Systemsin toimitusjohtaja Anssi Ylimaula kertoo.

   

  KIDE Systemsin päätoimipaikka on Oulussa. Yrityksen myynti ja toimitus sijaitsevat Helsingissä.

 •  
 • Pääomasijoitusyhtiö Nordic Option mukaan vauhdittamaan Haltianin kansainvälistä kasvua.

  Haltian Oy on vakiinnuttanut toimintansa kansainvälisesti toimivana tuotekehitystalona ja lähtee nyt hakemaan vauhdikasta kasvua myös yritysten digitalisaatiohankkeista. Yhtiö julkisti uuden Thingsee IoT -alustan marraskuun lopulla 2017 ja sen kasvun vauhdittamiseksi yhtiö käynnisti rahoituskierroksen keväällä 2017. Haltianin uusi Thingsee -alusta on lyhyessä ajassa saanut merkittäviä asiakkuuksia B2B IoT -markkinassa ja ensimmäiset ratkaisut on nyt saatettu massatuotantovaiheeseen.

   

  Haltianin toimitusjohtaja Pasi Leipälä on tyytyväinen Nordic Option Oy:n mukaan tulosta. ”Nordic Option on pohjoissuomalainen pääomasijoittaja, jolla on kuitenkin vahvaa osaamista ja näyttöjä kansainvälisen liiketoiminnan kasvattamisesta. Yhteistyö heidän kanssaan on toiminut erittäin sujuvasti ja meillä on vahva luottamus, että yhdessä pystymme viemään Thingsee-tuotteet rytinällä kansainvälisille markkinoille. Skaalautuva liiketoiminta vaatii tuekseen pääomia, joten nyt meillä on hyvät mahdollisuudet toteuttaa asiakkaillemme suuria IoT -järjestelmiä.”

   

  Nordic Option rahaston toimitusjohtaja Jaakko Lampela on erittäin iloinen tehdystä sijoituksesta Haltianiin. ”Haltianin osaaminen on maailman huippua. On hienoa, että voimme Haltianin kanssa yhdessä pohjoissuomalaisin voimin ponnistella huippuosaamisen kaupallistamiseksi. Yhtiön IoT-osaaminen on maailman kärkiluokkaa, tästä osoituksena ovat useat globaalit brandi-asiakkuudet. Haltianin tuotekehityspalvelupuolen viimeisimpiä saavutuksia ovat mm. läheinen yhteistyö Oura- hyvinvointisormuksen ja Specimin kannettavan hyperspektrikameran teknisessä suunnittelussa ja toteutuksessa. Haltianin IoT-kokonaisratkaisut ovat markkinoiden edistyksellisimmät ja tältä sektorilta on pian odotettavissa uusia julkistuksia ja merkittävää kasvua tulevina vuosina.

   

  Kansainvälistyvä Haltian sopii erityisen hyvin Nordic Optionin sijoituskohteeksi, sillä yhtiöllä on jo ennestään salkussaan omistuksia kuudessa pohjois-suomalaisessa kansainvälisille markkinoille suuntautuneessa yrityksessä. Nordic Option tekee 0,5-2,5 miljoonan euron sijoituksia toimintansa jo vakiinnuttaneisiin kasvuvaiheen yrityksiin.”

 •  
 • Nordic Option irtautui Tietomekasta, ruotsalainen pääomasijoittaja Karnell sijoitti Tietomekkaan

  Ruotsalainen sijoitusyhtiö K4 Sweden AB, Karnell, on 4.10.2017 tehdyllä kaupalla tullut mukaan Tietomekan omistajaksi. Nordic Option myy koko omistuksensa ja vähemmistöomistajina jatkaa edelleen yhtiön johto yhdessä avainhenkilöiden kanssa. Nordic Option rahasto on erittäin tyytyväinen 3 vuoden matkaan Tietomekan kanssa. Tietomekan tuotteet ja prosessit on nyt rakennettu niin, että se on valmis laajentumaan kansainvälisesti.

   

  ”Tietomekka Oy on Karnelille erittäin mieluinen sijoituskohde. Yhtiössä täyttyvät rahaston sijoituksille asettamat pääkriteerit; ammattitaitoinen johto ja avainhenkilöstö, asiakkaiden arvostamat hyvät tuotteet sekä hyvät mahdollisuudet voimakkaaseen kasvuun sekä koti- että ulkomailla”, toteaa Karnellin toimitusjohtaja Patrik Rignell.

 •  
 • Kide Systems vahvistaa asemaansa Keski-Euroopassa

  Kide Systems on esimerkki Nordic Optionin "taskusijoituksesta" varhaisemman kasvuvaiheen yritykseen. Oulussa toimiva yritys on erikoistunut lääketieteellisessä kuvantamisessa käytettävien ohjelmistojen valmistukseen. Yhtiön kuvantamisratkaisut mahdollistavat erikoislääkäreiden etätyöskentelyn, ja sen järjestelmään tuotetaan vuosittain yli miljoona kuvantamistutkimusta. Nordic Option yhdessä Avohoidon tutkimussäätiön ja Tekesin kanssa rahoittaa Kide Systemsin kansainvälistä kasvua. Yhtiöllä on vahva markkina-asema Pohjoismaissa, ja rahoituksen avulla kasvu jatkuu jo avatuille Keski-Euroopan markkinoille. Rahoituksen sekä uusien asiakkaiden myötä vuonna 2015 perustetun yrityksen henkilöstömäärä kasvaa kuluvan vuoden aikana yli 20:een työntekijään.

 •  
 • Nordic Option irtautui Tekniseristä

  Nordic Option irtautui Teollisuuden sopimuspaino Tekniseristä ruotsalaisen pääomasijoitusyhtiö Karnell Ab:n ostettua yhdessä Tekniserin toimivan johdon kanssa yhtiön osakekannan. Tekniserin liikevaihto on ollut viime vuodet selkeässä kasvussa, ja yhtiön kannattavuus on hyvällä tasolla. Tekniseri onkin valmis laajentumaan uuden omistajansa ohjauksessa myös muihin Pohjoismaihin.