Autamme pienten ja keskisuurten yritysten kasvua Pohjois-Suomessa.

Nordic Option on osakeyhtiömuotoinen pääomasijoitusrahasto, joka kohdistaa sijoituksensa kasvuvaiheen yrityksiin Pohjois-Suomen alueella. Nordic Optionin tavoitteena on nimensä mukaisesti tarjota vaihtoehto pohjois-suomalaisten pienten ja keskisuurten yritysten kasvun mahdollistamiseen. Etsimme sijoituskohteiksi yhtiöitä, joilla on hyvä todennettu kasvu ja merkittävät kasvunäkymät.

 

Tavoitteemme on vauhdittaa sijoituskohteidemme kasvua hyvällä yhteistyöllä ja kasvuyhtiöiden kanssa työskentelystä kertynyttä kokemustamme ja kehittämiämme prosesseja sekä työkaluja hyödyntäen.

 

Historia

Rahastoyhtiön juuret ulottuvat 1990-luvun alkupuolelle, jolloin Finnvera ja pohjoisen alueen kunnat perustivat Teknoventure Oy –nimisen sijoitusrahaston. Historiansa alkuvaiheessa Teknoventure Oy sijoitti myös varhaisen vaiheen kasvuyrityksiin. Sittemmin rahasto on suunnannut sijoituksensa kasvuyrityksiin.

 

Vuonna 2014 Finnvera Oyj luopui pääomistuksestaan myymällä osakkeensa yksityisille sijoitusyhtiöille Arvo Sijoitusosuuskunnalle ja Partnera Oyj:n omistamalle Oulu ICT Sijoitus Oy:lle. Samalla rahaston status muuttui julkisesta yksityiseksi.

 

 

 

Omistajat

Nordic Option Oy:n omistus on aidosti Pohjois-Suomessa. Yhtiön omistavat kaikkiaan 29 yhteisöä ja alueen kuntaa. Suurimmat omistajat ovat:

 

Arvo Sijoitusosuuskunta
Oulu ICT Sijoitus Oy (Partnera)
Oulun kaupunki
Kempeleen kunta
Keskinäinen vakuutusyhtiö Kaleva
Nordea Pankki Oyj
Muut omistajat yhteensä
YHTEENSÄ

34,23 %
34,23 %
18,48 %
1,46 %
1,46 %
1,46 %
8,8 %
100 %

 

Hallitus ja tiimi

Yhtiön toimitusjohtajana toimii KTM Jaakko Lampela ja sijoitusjohtajana KTM Teemu Puumalainen. 


Yhtiön hallitus tekee sijoituspäätökset toimitus- ja sijoitusjohtajan esitysten perusteella. Hallituksesta löytyy monipuolista sijoitusosaamista ja yrityselämän kokemusta. Lisäksi yhtiö käyttää tarpeen mukaan neuvonantajaverkostoaan. 

 

Sami Mäentausta

Kati Peltomaa

Juha Ala-Mursula

Tommi Linna